Odprtje razstave slikarke Tamare Burmicky – Taye v Zavodu sv. Stanislava

10.9.2013 ob 18:00 Ljubljana Razstava, Umetnik
Pomladni gozd - Tamara Burmicky - Taya Pomladni gozd - Tamara Burmicky - Taya

V organizaciji Izseljeniškega društva Slovenija v svetu bodo v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano v torek, 10. septembra 2013, ob 18.00, odprli razstavo Tamare Burmicky – Taye z naslovom Skozi prostor in čas – Od Orinoka do Triglava.

O likovnih delih bo poleg razstavljavke spregovorila tudi umetnostna zgodovinarka Verena Koršič Zorn. Kulturni program bodo oblikovali dijaki Škofijske klasične gimnazije. Umetniška dela bodo na ogled do srede, 25. septembra 2013.

Tamara Burmicky – Taya je umetnica, ki je bila rojena v Mariboru, živela pa je v Venezueli, Franciji, Švici, Maleziji, ... Študirala je arhitekturo, urbanizem in tradicionalno kitajsko slikarstvo. Gre za osebo, ki pozna različne svetove, različne kulture Evrope, indijanske Južne Amerike in daljnega Vzhoda.V času razstave bo slikarka vsem, ki se zanimajo za likovno umetnost, predstavila tehniko in materiale, s katerimi ustvarja na svoji uspešni umetniški poti. 


Dodatne informacije dobite na sedežu društva Slovenija v svetu na Štuli 23 v Ljubljani oz. po tel. št. 01/512–89–20 oz. ali e-pošti na naslovu [email protected].