Novo vodstvo Celjske Mohorjeve družbe

V soboto, 25. novembra 2023, je v Domu sv. Jožef v Celju potekal redni volilni Občni zbor Društva Mohorjeva družba, na katerem je bilo izvoljeno novo vodstvo Celjske Mohorjeve družbe.

Škofijski delegati so v 13-članski Glavni odbor najprej izvolili šest škofijskih zastopnikov, v novem mandatu bodo to Lojze Kozar (Murska Sobota), Jožef Hrastnik (Maribor), Tomaž Maras (Novo mesto), Tomaž Prelovšek (Ljubljana), Ervin Mozetič (Koper) in Jože Čakš (Celje). Občni zbor je nato izvolil še drugih 7 članov Glavnega odbora, to so postali dr. Matija Ogrin, dr. Aleš Maver, mag. Branko Cestnik, dr. Jože Možina, dr. Ivan Štuhec, dr. Andraž Arko in mag. Marko Rijavec. V Nadzorni odbor so bili izvoljeni kandidati dr. Irena Švab Kavčič, Marjana Majerle in mag. Alojz Kačičnik. Na svoji ustanovni seji je novoizvoljeni Glavni odbor potrdil tudi vodstvo: predsednik Društva Mohorjeva družba ostaja Lojze Kozar, podpredsednika dr. Ivan Štuhec in dr. Matija Ogrin, novi tajnik pa je dr. Andraž Arko. Celjsko Mohorjevo družbo bo tudi v novem štiriletnem mandatu vodila ravnateljica dr. Tanja Ozvatič.

Vodstvo Celjske Mohorjeve družbe se vsem prisotnim zahvaljuje za udeležbo, izraženo zaupanje in podporo prvi slovenski založbi. Nadejamo se dobrega sodelovanja z vsemi duhovniki in poverjeniki tudi v novem mandatu, saj je ohranjanje Slomškovega izročila temelj poslanstva Mohorjeve družbe. Hvala vsem, ki si prizadevate, da mohorske knjige pridejo do čim več ljudi, in ki pomagate širiti kulturo branja.

Lojze Kozar, predsednik,
dr. Tanja Ozvatič, ravnateljica