Novinarsko vprašanje o policijskem vikarju

15.9.2017

Spoštovani,
prosim za naslednje kratko pojasnilo:
Pokojni duhovnik Janez Novak je bil zaposlen v policiji od leta 2007 do svoje nedavne bolezni in smrti. Seznanite me prosim, ali že potekajo pogovori z MNZ o imenovanju novega policijskega vikarja, glede na to, da je za omenjeno delo v policiji sistemizirano delovno mesto? Če da, od kdaj potekajo pogovori o novem imenovanju policijskega vikarja?
2. Ali nas lahko seznanite, kdo je že predlagan na omenjeno funkcijo policijskega vikarja? Ali je bil dan predlog Škofovske konference in kakšen je bil predlog MNZ?
3. Kako poteka duhovna oskrba policistov na delovnem mestu v času, odkar je zbolel in nedavno umrl policijski vikar Janez Novak? Kdo namesto njega opravlja te naloge? Ali je bil morda za sodelovanje naprošen vojaški vikar?

Tednik Reporter


Spoštovani,

najlepša hvala za poslana vprašanja. Sporočam vam, da na ravni Slovenske škofovske konference (SŠK) iščemo ustrezno osebo za službo policijskega vikarja. V času izpraznjenega mesta, je kontaktna oseba škof msgr. Andrej Glavan, ki je na ravni SŠK odgovoren za delo policijskega vikarja in vojaškega vikariata.

Lep pozdrav,
dr. Tadej Strehovec, generalni tajnik SŠK