Novinarska konferenca ob predstavitvi letnega poročila Slovenske Karitas

11.4.2013 ob 10:00 Trbovlje Karitas

 

Slovenska Karitas bo v četrtek, 11. aprila 2013, ob 10.00 v prostorih Župnijske Karitas sv. Martin – Trbovlje na trgu Franca Fakina 1 v Trbovljah na novinarski konferenci predstavila letno poročilo o delovanju mreže Karitas za leto 2012 ter dobrodelno akcijo Pomagajmo preživeti, ki poteka že peto leto zapored. Sodelovali bodo generalni tajnik Slovenske Karitas Imre Jerebic ter sodelavca Župnijske Karitas Trbovlje g. Franci Pavli in ga. Renata Žirovnik.

V prvem delu bodo predstavili skupno delovno poročilo različnih slovenskih organizacij za preteklo leto, ki pod imenom Karitas delujejo na župnijskem, dekanijskem, območnem, (nad)škofijskem in slovenskem nivoju. Sledila bo predstavitev akcije Pomagajmo preživeti, ki je namenjena zbiranju sredstev za materialno pomoč v obliki hrane in plačila položnic za osebe, ki sta jih prizadela gospodarska kriza in brezposelnost.

V zadnjem delu bosta sodelavca Župnijske Karitas sv. Martin – Trbovlje kot primer dobre prakse in učinkovitega dela predstavila Karitas, v kateri delujeta. Prisotni bodo tudi prostovoljci in prosilci mreže Karitas, ki bodo na voljo za pogovor z novinarji.

 


 

Dodatne informacije dobite pri Maticu Podržaju na Slovenski Karitas, tel. 01/300–59–60, e-naslov: [email protected] ali na spletni povezavi: www.karitas.si.