Novinarska konferenca ob predstavitvi akcije Pomagajmo preživeti in letnega poročila mreže Karitas

28.3.2012 Ljubljana Karitas

V prostorih Župnijske Karitas Ljubljana – Marijino oznanjenje (vhod z Nazorjeve ulice v Ljubljani) bo v sredo, 28. marca 2012, ob 11.00 novinarska konferenca, na kateri bodo predstavili dobrodelno akcijo Pomagajmo preživeti, ki poteka že četrto leto zapored ter letno poročilo o delovanju mreže Karitas. Sodelovali bodo: generalni tajnik Slovenske Karitas Imre Jerebic, socialna delavka Škofijske Karitas Ljubljana Alenka Petek ter prostovoljca Župnijske Karitas Ljubljana – Marijino Oznanjenje Tone in Jana Založnik.

V prvem delu bodo predstavili skupno delovno poročilo različnih slovenskih organizacij za preteklo leto, ki pod imenom Karitas delujejo na župnijskem, dekanijskem, območnem, (nad)škofijskem in slovenskem nivoju. Sledila bo predstavitev akcije Pomagajmo preživeti, ki je namenjena zbiranju sredstev za materialno pomoč v obliki hrane in plačila položnic za osebe, ki sta jih prizadela gospodarska kriza in brezposelnost.

V zadnjem delu bosta prostovoljca Župnijske Karitas Ljubljana – Marijino oznanjenje kot primer dobre prakse in učinkovitega dela predstavila Karitas, v kateri delujeta. Za zainteresirano javnost bo med 10.00 in 12.00 na kraju dogodka mogoče fotografirati ali posneti potek neposredne pomoči prosilcem. Prostovoljci in prosilci bodo na voljo tudi za pogovor z novinarji.


Dodatne informacije dobite pri Maticu Podržaju na Slovenski Karitas, tel. 01/300–59–60/2, e-naslov: [email protected] ali na spletni povezavi: www.karitas.si.