Novinarska konferenca ob predstavitvi akcij Za srce Afrike in Z delom do dostojnega življenja

24.8.2016 ob 11:30 Ljubljana Afrika , Akcija, Karitas

V galeriji Družina, na Krekovem trgu 1 v Ljubljani, bo v sredo, 24. avgusta 2016 ob 11.30 uri, potekala novinarska konferenca, na kateri bodo predstavili dobrodelni akciji Slovenske karitas z naslovoma Za srce Afrike in Z delom do dostojnega življenja, ki potekata v času od 15. avgusta do 15. septembra 2016.

Akcija Za srce Afrike letos poteka že enajsto leto. Zbrana sredstva so namenjena razvojno-humanitarnim projektom na področju zdravstva, šolstva ter oskrbe z vodo in hrano, ki jih Karitas izvaja v sodelovanju s slovenskimi misijonarji v osrednjem delu Afrike. Posamezne razvojne projekte sofinancira tudi Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Dosedanja pomoč iz Slovenije dnevno lajša življenje že preko 250.000 ljudem v srcu Afrike.  

Preko akcije Z delom do dostojnega življenja s trajno mesečno podporo najrevnejšim družinam v Afriki letos nadaljujejo že sedmo leto, v Albaniji tretje in na Šrilanki drugo leto. Glavni namen te akcije je, da lahko družina preko lastnega dela in dodatnega mesečnega zaslužka (24 EUR v Afriki, 48 EUR v Albaniji in 30 EUR na Šrilanki), preživi in dostojneje živi, ima dostop do hrane, zdravil in šolskih potrebščin. Z nami je že 456 slovenskih darovalcev (botrov), ki s trajno podporo pomagajo 263 revnim družinam v Afriki, 12 v Albaniji ter 5 na Šrilanki.

Akciji in projekte bodo predstavili:
- Imre Jerebic in Jana Lampe, Slovenska karitas,
- s. Vesna Hiti, 25 let misijonarka v Afriki (v Ruandi in Burundiju), s katero Karitas sodeluje pri obeh dobrodelnih akcijah,
- Dubravka Šekoranja, vodja Sektorja za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, Ministrstvo za zunanje zadeve RS,
- Vida Merše, darovalka, ki že 6 let z mesečnim darom podpira družino v Ruandi.

Več informacij: Slovenska karitas, Jana Lampe, tel.: 01/300-59-68, M: 031/344-481, e-naslov: jana.lampe@karitas.si.