Novinarska konferenca ob akciji 40 dni brez alkohola v znamenje solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni

3.3.2022 ob 11:00 Ljubljana Karitas, Post

Novinarska konferenco ob začetku akcije 40 dni brez alkohola bo v sredo, 2. marca 2022, ob 11.00, v galeriji Družine, na Krekovem trgu 1, v Ljubljani. Za vstop ni omejitev. Neposredni prenos bo tudi v živo preko spletne  strani vzivo.sta.si Slovenske tiskovne agencije.

Z dogodkom bomo uradno začeli z akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo potekala od 2. marca do 16. aprila   2022. V tem času nas bo nagovarjalo  geslo »Smej se!«.

S soorganizatorji akcije 40 dni brez alkohola bomo predstavili akcijo, problematiko alkohola v Sloveniji, nove statistične podatke in pozitivne osebne zgodbe. Spregovorila bosta tudi ambasadorja akcije Uroš Kuzman in Aleš Novak, stand up komika. Z nami bodo tudi predstavniki sodelujočih organizacij in zdravljeni alkoholiki, ki so pripravljeni povedati svoje življenjske zgodbe.

Slovenska karitas s soorganizatorjema Javno agencijo RS za varnost prometa, Med.Over.Net in NIJZ že sedemnajsto leto spodbuja k solidarnosti z vsemi, ki trpijo zaradi nasilja, nesreč in bolezni. V akciji sodelujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici – www.NALIJEM.SI), društvo Žarek upanja, Zavod Vse bo v redu, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov, Društvo abstinent, Društvo »Up« in Skupnost centrov za socialno delo. Kot gost se nam bo letos pridružila Zveza kulturnih društev Slovenije. Vabilo.

Kontaktne osebe:

Slovenska karitas, tel.: 01 300 59 69, [email protected]

Med.Over.Net, tel.: 040 464 340, [email protected]

Javna agencija RS za varnost prometa,tel.: 01 478 88 68, [email protected]

Nacionalni inštitut za javno zdravje, tel.: 01 5205 797, [email protected]