Nova knjiga Založbe Dravlje: Odrešilna pot

17.4.2018 Knjižne novosti
Odrešilna pot Odrešilna pot

Pri Založbi Dravlje je izšla nova knjiga z naslovom Odrešilna pot, ki govori o romarski poti Camino.

Brendan McManus se v globoki prizadetosti zaradi bratovega samomora znajde v protislovju: duhovnik jezuit, učitelj vere in upanja, a globoko v sebi se čuti oropanega in zapuščenega. V iskanju ozdravitve se odloči, da se bo odpravil na osemsto kilometrov dolgi Camino, starodavno Jakobovo romarsko pot po severni Španiji.

Hodi sam, prevzet od omamne lepote atlantske obale in gozdnatih poti, neizogibno pa se vračajo spomini na brata in ga vznemirjajo. Ovire se zdijo nepremostljive, ko se poškodbe kar vrstijo, in cilj poti nedosegljiv. Edina opora, ki jo ima, je njegova jezuitska formacija, dobro premišljen način odločanja in reševanja problemov.

Kako naj prebrodi težave, postane osrednja tema Brendanovega popotovanja. Včasih tudi prekrši „pravila“, ki veljajo na Caminu, da bi izpolnil nalogo, ki si jo je določil. Kljub vse manjšemu upanju ves izčrpan uspe priti v Santiago, prepričan, da je vsega konec. Toda nekaj dni pozneje na atlantski obali nepričakovano naleti na nenavaden romarski obred, ki spodbudi katarzično preobrazbo in z njo rešitev iz trpljenja in sprijaznitev s tragično izgubo.

Odrešilna pot je napisana z modrostjo in empatijo. Avtor s svojo ponižnostjo in razsodnostjo popelje bralca na resnično navdihujoče in pou čno popotovanje. Knjiga za vse, ki želijo globlje premisliti, kaj pomenita izguba in žalovanje, ter odkriti, kako lahko tako uničujoče izkušnje spremenijo in oblikujejo našo pot skozi življenje. Zgodba o upanju, povrnjenem s trudom in naporom na svetovno znani romarski poti.

Založba Dravlje ob podpori slovenskih jezuitov izdaja knjige, ki slovenske bralce bogatijo s spoznanji iz ignacijanske duhovnosti. Knjige za dušo bodo v tej založbi našli vsi, ki iščejo, kako bi sredi vsakdanjega življenja živeli pristno krščansko življenje ter oseben stik z Bogom na način, ki ga navdihuje sv. Ignacij Lojolski.

https://www.zalozba-dravlje.si/sl