Nadškof Turnšek obiskal redovniško skupnost sester Usmiljenk v Skopju

10.2.2015 Skopje (Makedonija) Ekumenizem, Srečanje, Duhovne vaje

9. in 10. februarja 2015 je upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Marjan Turnšek obiskal redovniško skupnost sester usmiljenk v Skopju, ki pripadajo slovenski provinci in vodil dvodnevne duhovne vaje na temo Evangeljski svet pokorščine v kontekstu programa za Leto posvečenega življenja.

Sestram v Skopju so se pridružile tudi setre usmiljenke iz Bitole, tako da je bilo skupaj prisotnih osem sester. Pred prihodom v Makedonijo je nadškof Turnšek že vodil duhovne vaje za sestre usmiljenke v Albaniji in na Kosovu.

V času bivanja v Skopju je nadškof Turnšek v spremstvu skopskega župnika don Davorja Topića in župnijskega vikarja don Jošta Mezga imel priložnost si ogledati mesto ter skopsko katedralo Presvetega Srca Jezusovega ter se seznanil z zgodovino in življenjem župnijske skupnosti.

V torek, 10. februarja, je nadškofa Turnška sprejel skopski škof in apostolski ekzarh v Makedoniji msgr. dr. Kiro Stojanov, ki mu je v prisrčnem pogovoru in prijateljskem srečanju predstavil življenje Cerkve v Makedoniji. Ob sklepu srečanja je nadškof Turnšek dejal, da ga je srečenje s škofom Stojanovim in s sestrami razveselilo, ker je videl, da Cerkev v Makedoniji raste in napreduje.

Besedilo je posredoval skopski župnik Davor Topić.