Nacionalna konferenca mladinske pastorale preko spleta: Vzgajati misijonske učence

13.11.2021 ob 9:00 Slovenija Cerkev na Slovenskem, Izobraževanja, Mladi
Foto: Katoliška mladina Foto: Katoliška mladina

V soboto, 13. novembra 2021, bo med 9.00 in 13.00 potekala nacionalna konferenca mladinske pastorale preko povezave ZOOM. Za udeležbo sprejemamo prijave. Prijavljeni bodo povezavo prejeli na svoj elektronski naslov.

O tematiki misijonski učenci nam bo spregovorila Natasha Tax, programska direktorica organizacije FOCUS - Fellowship of Catholic University Students.

Natasha Tax peto leto sodeluje kot misijonarka pri organizaciji FOCUS iz Združenih držav Amerike. Veselje nad poznavanjem Jezusa Kristusa je odkrila, ko so jo misijonarji na fakulteti povabili, naj se pridruži svetopisemski skupini. Po diplomi iz političnih ved in španščine na univerzi Temple v Pensilvaniji se je pridružila FOCUS-u kot polno zaposlena misijonarka in bila za dve leti poslana, da služi študentom na univerzo Columbia v New Yorku. Nato se je preselila v Evropo, kjer je služila v misijonski ekipi FOCUS in načrtovala misijonska potovanja za študente z vsega sveta. Hkrati je na Karlovi univerzi v Pragi, Jagelonski univerzi v Krakovu in Univerzi Pomeau Fabra v Barceloni pridobila skupni magisterij Erasmus Mundus iz evropske politike in družbe. Danes Natasha živi v Barceloni in je programska direktorica programa FOCUS v Evropi.

Na dogodek se je potrebno prijaviti na:
https://forms.gle/S7352skWwoMVMmCc9

Vljudno vabljeni, da se konference udeležite skupaj z mladimi voditelji iz vaših župnij, skupnosti in organizacij. 

 

Urad za mlade