Msgr. Georg Bätzing postal novi predsednik Nemške škofovske konference

4.3.2020 Nemčija Evropa, SŠK
Msgr. Georg Bätzing (levo) je na čelu Nemške škofovske konference nasledil münchenskega nadškofa kard. Reinharda Marxa (desno) - Foto: DBK Msgr. Georg Bätzing (levo) je na čelu Nemške škofovske konference nasledil münchenskega nadškofa kard. Reinharda Marxa (desno) - Foto: DBK

Nemški škofje so na plenarnem zasedanju Nemške škofovske konference (DBK), ki je potekalo 3. marca 2020 v Mainzu, izvolili novega predsednika, ki je postal škof v Limburgu msgr. Georg Bätzing. Škof Bätzing bo nasledil dosedanjega predsednika in münchenskega nadškofa kard. Reinharda Marxa.

Limurški škof msgr. Georg Bätzing se je rodil 13. aprila 1961 in je bil posvečen v duhovnika leta 1987. Teologijo je študiral v Trierju in Freiburgu. Leta 2012 je postal generalni vikar škofije Trier, 1. julija 2016 pa ga je papež Frančišek imenoval za limburškega škofa. Msgr. Bätzing je odgovoren za medverski dialog pri Nemški škofovski konferenci.Mandat predsednika bo trajal šest let, do leta 2026.

V imenu Slovenske škofovske konference in Katoliške cerkve v Sloveniji je novoizvoljenemu predsedniku DBK pisno čestital ljubljanski nadškof in predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore. V čestitki je nadškof Zore izpostavil bližino in povezanost obeh lokalnih Cerkva ter zaželel msgr. Bätzingu obilo blagoslova pri odgovornem poslanstvu vodenju Cerkve v Nemčiji.