Misijonska adventna akcija »Otroci za otroke« in adventni koledar 2017

2.12.2017 Cerkev na Slovenskem Akcija, Advent, Misijon, Solidarnost

Od sobote, 2. decembra 2017, na predvečer prve adventne nedelje do božiča bodo otroci povabljeni k solidarnosti z otroki iz misijonskih dežel.

Pridružili se bodo svetovni misijonski akciji Otroci za otroke in svojim vrstnikom pomagali do bolj dostojnega življenja, osnovnega izobraževanja in verske vzgoje.

Pri tem jih bo iz dneva v dan spremljal adventni koledar, letos z naslovom »Jezus Kristus – središče časa«. Besedila so večinoma prispevali naši misijonarji in misijonarke, ki so otrokom spregovorili o tem,  kako ljudje v različnih misijonskih deželah doživljajo čas in za katere vrednote ga najraje namenjajo. Ob čudovitih ilustracijah Juana Juvančiča, vsakdanjih nalogah in drugih zanimivostih bo koledar otroke vodil do spoznanja, da je najbolj dragocen tisti čas, ki ga porabimo za ljubezen do Boga in do bližnjih.

Zbrane darove bo Papeška družba svetega otroštva razdelila misijonarjem izključno za potrebe otrok in mladostnikov v misijonih. Lani smo zbrali 86.179 evrov in z njimi pomagali otrokom v Beninu, Maliju in na Slonokoščeni obali.

Misijonsko središče Slovenije