Misijonska adventna akcija in adventni koledar 2022

23.11.2022 Cerkev v Sloveniji Advent, Akcija, Dobrodelnost, Misijon

V Misijonskem središču Slovenije vsako leto pripravimo Adventni koledar v okviru svetovne misijonske akcije Otroci za otroke. Rdeča nit letošnjega adventnega koledarja je molitev otrok za otroke. 

V prvem delu koledarja je predstavljeno življenje mlade Francozinje blažene Pauline-Marie Jaricot, ki je v začetku 18. stoletja v Lyonu ustanovila več velikih misijonskih pobud in je bila letos maja razglašena za blaženo. Njeno življenje smo predstavili že v oktobrski številki Misijonskih obzorij. V drugem delu koledarja so zbrana pričevanja slovenskih misijonarjev o tem, kako oni danes v misijonih molijo z otroki in kako jim molitev pomaga pri njihovem misijonskem delovanju.

Misijonska akcija Adventnega koledarja je del mednarodne Papeške družbe Svetega misijonskega otroštva. Zbrana sredstva se razdelijo na svetovni ravni za projekte, ki v misijonih služijo predvsem otrokom. V lanskem letu so na ta način otroci iz Slovenije zbrali skupno 82.687,71 €. S tem denarjem smo lahko podprli kar 20 projektov za pomoč otrokom v treh afriških državah Beninu, Maliju in Mavretaniji.

Zahvaljujemo se vsem duhovnikom, katehistom in katehistinjam za misijonsko animacijo otrok. 

Adventni koledar je v elektronski obliki objavljen tudi na spletni strani Misijonskega središča Slovenije: https://www.missio.si/adventna-akcija/adventni-koledar/