Letno srečanje Konference Pravičnost in mir Evropa

25.9.2015 København, Danska Komisija Pravičnost in mir, Evropa

Od 25. do 28. septembra 2015 bosta v mestih København na Danskem in Malmö na Švedskem potekala Mednarodna delavnica in Letno srečanje Konference Pravičnost in mir Evropa (Justitia et Pax Europa). V imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) se bo srečanja udeležil tajnik Komisije pravičnost in mir pri SŠK dr. Tadej Strehovec.

Udeleženci mednarodne delavnice bodo razpravljali na temo Evropski modeli skupnega sobivanja – izkušnje v Københavnu in Malmöju. Zasedanje letnega srečanja Konference Pravičnost in mir Evropa bo vodil luksemburški nadškof in predsednik omenjene Konference msgr. Jean-Claude Hollerich. Otvoritveni dogodek bo v mestni hiši v Københavnu, nato bodo sledili dogodki po drugih lokacijah mesta. Udeleženci se bodo srečali s prostovoljci, ki skrbijo za begunce in prebežnike, predstavniki civilne družbe za človekove pravice ter predstavniki medijev in političnih strank.

Letno srečanje Konference bo od 27. do 28. septembra in na njem bodo narodni delegati predstavili letna poročila o delu ter si izmenjali izkušnje dobrih praks.


Konferenca Pravičnost in mir Evropa (Justitia et Pax Europa) je združenje 31 evropskih komisij Pravičnost in mir, ki delujejo na področju pospeševanja pravičnosti, miru in spoštovanja človekovih pravic. Justitia et Pax Europa si prizadeva za širjenje katoliškega družbenega nauka v evropski družbi ter med evropskimi ustanovami. Generalno tajništvo ima sedež v Bruslju.