Križev pot mladih po ulicah Maribora 2013

27.3.2013 Maribor Mladina, Post

V cerkvi sv. Alojzija na Glavnem trgu 1 se bo v sredo, 27. marca 2013, ob 18.30 začel tradicionalni križev pot mladih po mariborskih ulicah, ki ga bodo sklenili v cerkvi sv. Barbare na Kalvariji. Med pobožnostjo bodo udeleženci nosili križ Svetovnega dneva mladih in bakle. V primeru slabega vremena bo obred v cerkvi sv. Alojzija. Naslov križevega pota je Ali verujem?

Ljudsko pobožnost križevega pota organizira Katoliški študentski center Sinaj v sodelovanju z različnimi katoliškimi mladinskimi in študentskimi skupinami. Vsebinsko bo križev pot mladih povezan z letom vere. – Za kristjana je osebna vera v Jezusa Kristusa osrednjega pomena. – Kakšen vpliv ima ta na naše življenje?

Snemanje bo dovoljeno, pri čemer naj člani tehničnih ekip upoštevajo religiozno naravo dogodka. Intervjuvanje udeležencev med pobožnostjo ni zaželeno.


Besedilo je pripravil voditelj KŠC Sinaj p. Ivan Hočevar DJ, ki je na Koroški cesti 1 v Mariboru na voljo tudi za dodatne informacije, tel. 0590/80–390, GSM: 041/286–352 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].