Klic dobrote 2019 prinesel več kot 150.000 evrov

27.11.2019 Celje Dobrodelnost, Karitas, Koncert
Foto: Tatjana Splichal Foto: Tatjana Splichal

Slovenska karitas je s sinočnjim dobrodelnim koncertom začela zbiranje pomoči za okoli 20.000 socialno ogroženih družin v Sloveniji.

Slovenska karitas je s sinočnjim dobrodelnim koncertom Klic dobrote začela zbiranje pomoči za okoli 20.000 socialno ogroženih družin v Sloveniji. Kot poroča Radio Ognjišče, se je predsednik Slovenske karitas nadškof Alojzij Cvikl na koncertu vsem zahvalil za darove in dejal, da bodo prazniki, ki prihajajo, tudi zaradi njih spet polni upanja.

Geslo letošnjega tedna Karitas »Dobro iz vsakega srca« je po besedah nadškofa Cvikla vabilo vsakemu, da bi tako usmerjali svoje življenje in svoje odločitve, da bi bili vedno bolj ljudje srca, ki sebe uresničujemo na ta način, da delamo dobro.

»Ko se v našem srcu rodita ljubezen in dobrota, lahko vse to delimo naprej. Po tej poti vedno bolj postanemo ljudje, ki ne živimo samo drug ob drugem, ampak v polnem pomenu živimo drug za drugega. Ta pot in ta logika spreminjata svet, da ta postaja drugačen, da postaja svetlejši in toplejši, ker je prežet z mislimi na naše bližnje, s solidarnostjo in ljubeznijo. Tam, kjer sta solidarnost in ljubezen, tam pa se rojeva tudi upanje,« je nadaljeval v govoru v dvorani Golovec v Celju.

Kot je poudaril, je Klic dobrote za nas nova spodbuda in nova priložnost, da vsi in vsak osebno naredimo korak v smer, ko bomo z dejanji ljubezni (s karitas) prinašali luč upanja tja, kjer so ljudje zaradi takšnega ali drugačnega pomanjkanja zaskrbljeni, razočarani, žalostni, kjer morda izgubljajo upanje in vero v smisel življenja. Zahvalil se je vsem nastopajočim ter vsem, ki ste že ali še boste svoj dar namenili za družine v stiski.

Ponovitev koncerta bo na 2. programu Televizije Slovenija v ponedeljek ob 16.10.

 

Vir: Radio Ognjišče