Klic dobrote 2021 – pomagajmo družinam v stiski!

24.11.2021 ob 20:05 Slovenija Dobrodelnost, Družina, Karitas
Foto: Slovenska karitas Foto: Slovenska karitas

V sredo, 24. novembra 2021, ob 20.05 bo potekal že 31. dobrodelni koncert Klic dobrote za pomoč družinam v stiski.

Neposredni prenos bo na TV SLO – I. program, Radio Slovenija in Radio Ognjišče. V času koncerta in tudi še ves december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vabljeni, da se nam pridružite v živo ali preko zaslonov oz. radia.

Želite darovati?
Darujete lahko z neposrednim bančnim nakazilom, preko sistema mBills, s slikanjem QR kode ali tako, da naročite položnico in vam jo pošljemo na dom,

Podatki za bančno nakazilo:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR : SI56 02140-0015556761
Namen: Klic dobrote – pomoč družinam
Sklic: SI00 3514
Koda namena: CHAR
Info: 01/300-59-60, [email protected]

Za kaj bodo namenjena zbrana sredstva?

V letošnjem Tednu Karitas 2021 nas bo nagovarjalo geslo: »SRCE, ki sprejema«.

»Naj nam bo ta teden vsem v spodbudo, da bodo naša srca postajala vedno bolj sposobna sprejemati druge v odprtosti Sv. Duhu! Če moje srce bližnjega sprejema, me hkrati tudi spodbuja, da se odpravim k njemu in iščem pot do njegovega srca. In potem, ko sem ga slišal in v srcu doumel njegove težave, pač nisem več daleč od spoznanja na kak način mu bom mogel biti v oporo in pomoč. Malo je potrebno za povrnitev upanja: človeka je treba opaziti, ga sprejeti, mu prisluhniti, samo tako se bo počutil sprejetega, razumljenega in spoštovanega… Nadškof msgr. Alojzij Cvikl « Za vse nas je to vabilo, da se ustavimo in prisluhnemo drug drugemu.

Na koncertu lanskega leta se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 228.684,00 eur. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote materialno pomoč vsako leto prejme preko več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji. V letošnjem letu bo ta pomoč zaradi posledic epidemije še toliko bolj potrebna.

Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki. To jim lahko zagotovimo predvsem z vašimi darovi, ki jih bomo zbrali s Klicem dobrote.

Kdo so nastopajoči?

Nastopajoči, ki bodo letos zaradi ukrepov po številu omejeni, a še toliko bolj srčni, bodo nagovorili slovensko javnost k dobroti srca za družine v stiski v Sloveniji. Koncert bo ob obletnici popestren tudi z gosti in nekaj zanimivimi posnetki nastopov iz preteklih koncertov.

Na dobrodelnem koncertu nastopajo Orkester Cantabile, dirigent Marjan Grdadolnik , Patricija Avšič, violina, MePZ Adoramus, Nuška DraščeK, Mojca Bitenc Križaj, Irena Yebuah Tiran, Marjan Bunič, Andrej Jerman, Urša Sešek, Petra Stopar, Estera Stojko, Omar Naber, Kvatropirci, Ansambel Saša Avsenika, Petra Kodba, Neža Močnik in Simon Zgonc – mladi solisti z Glasbene Matice Ljubljana.

To bo tudi večer dobrih misli, ki jih bodo povezovali voditelji programa Bernarda Žarn, Jure Sešek, Žiga Bunič in s. Romana Kocjančič.

 

Več na spletni strani www.karitas.si