Karitas in Hofer v decembru zbirata izdelke za pomoč otrokom in družinam v stiski

14.12.2018 Slovenija Akcija, Dobrodelnost, Karitas

Prostovoljci Karitas bodo tudi letos dva vikenda v decembru pred izbranimi HOFERjevimi trgovinami zbirali izdelke za otroke in družine v stiski. 

Prispevati je mogoče:

  • živila za otroke: žitne kašice, kosmiče in namaze,
  • osnovna živila: trajno mleko, olje, sladkor, moko, testenine,
  • izdelke za higieno: pralni prašek, šampon, plenice ali druge izdelke po vaši izbiri.

Primerni so zgolj izdelki, ki ne potrebujejo hlajenja.

Akcija bo potekala pred izbranimi HOFERjevimi trgovinami v petek, 7. 12. 2018, in v soboto, 8. 12. 2018, ter v petek, 14. 12. 2018 in v soboto, 15. 12. 2018.

»V prazničnem času so vsakodnevne stiske, s katerimi se srečujejo posamezniki in družine, še večje in glasnejše. Pri HOFERju solidarnost in skrb za sočloveka podpiramo skozi celo leto, v prazničnem času pa smo k aktivnem osveščanju ponovno povabili prostovoljce Karitas, ki bodo pred HOFERjevimi trgovinami sprejemali donacije in delili potrebne informacije. Prepričani smo, da bomo povezani s skupno željo po pomoči in v sodelovanju z našimi kupci ter vsemi, ki bi želeli pomagati, zbrali veliko več. Naj bodo prazniki lepši tudi za tiste, ki so se znašli v socialni stiski. Skupaj jim lahko podarimo upanje za lepši jutri, « so ob tej priložnosti povedali pri HOFERju.

Slovenska karitas še dodaja:»Tovrstne akcije so pomemben doprinos k pomoči sočloveku, saj ne zbirajo zgolj izdelkov, temveč pomagajo tudi osveščati in utrjevati pozitivne navade. V zadnji tovrstni akciji so HOFERjevi kupci zbrali več kot 27 ton izdelkov, kar je preseglo naša pričakovanja. Iskrena hvala vsem darovalkam in darovalcem za vsak podarjen izdelek. Srčno upamo, da bomo tudi tokrat združili moči in pomagali po svojih močeh.« 

Akcija bo v navedenih terminih potekala v sledečih trgovinah:
Termini zbiranja v posameznih trgovinah: https://daneszajutri.hofer.si/fileadmin/user_upload/Karitas_december_lokacije_zbiranja.pdf

Iskrena hvala za vsa darovana živila in izdelke.             

 

Kontaktna oseba s strani Karitasa: Monika Nared, tel. 01 300 59 60, [email protected]