Jagode naše pastorale

1.2.2013 Škofija Novo mesto Škofija Novo mesto
škofijsko glasilo Jagode naše pastorale škofijsko glasilo Jagode naše pastorale

V novomeški škofiji z veseljem predstavljamo novo številko škofijskega glasila Jagode naše pastorale. Po zgledu prejšnjih je tudi tokratna številka razdeljena v tri dele: 1. tematski del, 2. pregled dogodkov in 3. napovedni del. Tudi tokrat se je nabrala bogata bera pisanih in zanimivih Jagod.

V letu vere nadaljujemo z osvetljevanjem vidikov naše vere. Tako smo v pogovoru usmerili svoj pogled h Katekizmu Katoliške Cerkve, povprašali duhovnike o II. vatikanskem koncil in družine o novi evangelizaciji. Priporočili smo obhajanje prvih petih sobot. Zanimivo je prebrati tudi poročilo o Pastorali gluhih in naglušnih ter idejni načrt o posebnem projektu domače dobrodelnosti.

Opisali smo praznovanja ob 70. obletnici mučeniške smrti Alojzija Grozdeta in požiga Ajdovca, podelitvi služb bogoslovcem in evropskem novoletnem srečanju mladih v Rimu.

Med vabila pa so se tokrat med drugim uvrstili študijski dnevi o PIP in KKC. Vabljeni k ogledu nove verske oddaje ob nedeljah ob 12.00 na Vašem kanalu, k molitvi ob križu svetovnega dneva mladih in na škofijsko romanje v Velehrad v začetku aprila.

Vse to in še mnogo več je opisano v prvi številki letošnjih Jagod. Elektronsko obliko Jagod si lahko ogledate na spletni strani Škofije Novo mesto.