Izšla je nova številka revije Vzgoja

20.9.2013 Slovenija Izobraževanje , Revija, Šola, Vzgoja
Naslovnica nove številke revije Vzgoja Naslovnica nove številke revije Vzgoja

Vabimo vas k branju 59. številke revije Vzgoja. V njej je več virov za strokovno in osebnostno rast staršev, vzgojiteljev, učiteljev in katehetov.

Naše izhodišče je, da je človek bitje sodelovanja. V žarišču s praktičnimi primeri prikazujemo, kako spoštovati in sodelovati v različnih skupnostih. Na pogovor smo povabili go. Vlasto Nussdorfer, varuhinjo človekovih pravic. Predstavila nam je svoje poglede na nekatere zanimive teme. Začeli smo s ciklusom delavnic o etiki in vrednotah za osnovnošolske otroke. Pripravili smo načrt delavnice za 2 do 4 šolske ure. Tokrat se dotikamo zlatega pravila, ki pravi, naj drugim ne storimo nečesa, česar si ne bi želeli zase.

Pišemo o poslanstvu sodobnega vzgojitelja v luči bl. A. M. Slomška ter svetovalnemu delu v šolstvu. Ob začetku veroučnega in šolskega leta se podrobneje ustavljamo ob molitvi O gospa moja. Posebna rubrika je za starše, v kateri Bogdan Žorž piše o motivaciji in čustvih, p. Silvo Šinkovec pa o žalosti. Milček Komelj je tudi tokrat izbral umetnino za naslovnico; grafiko Marjana Pogačnika, Cvetje za vse. Ob tem je napisal tudi članek, ki nam pomaga razumeti omenjeno umetniško delo ter malce bolj spoznati avtorja. Pišemo tudi o trgovini z ljudmi ter prvi slovenski maturi. Revija je polna raznolikih vsebin in primerna za različne bralce. Morda je v njej kaj uporabnega ali koristnega tudi za vas.

Dodatne informacije dobite na sedežu uredništva na Ulici Janeza Pavla II. 13 v Ljubljani po tel. št. 01/43–83–983 ali po e-pošti na naslovu [email protected].