Izjava za javnost o prazničnih aktivnostih Škofijske Karitas Celje

10.12.2018 Škofija Celje Škofija Celje, Karitas, Dobrodelnost

Sodelavci Karitas v celjski škofiji smo v zadnjih tednih z osnovnimi živili, higienskimi pripomočki in nekaterimi priboljški pomagali 1.272 socialno ogroženim družinam. Živila smo kupili iz lastnih sredstev, ki jih zberemo na Škofijski in župnijskih Karitas. Poleg tega smo v zadnjih treh mesecih med socialno ogrožene razdelili 13.730 kg jabolk slovenskih pridelovalcev.

Pomagali smo tudi sv. Miklavžu, da je obdaril 2.885 otrok in 309 ranljivih posameznikov, med njimi tudi brezdomce in osebe z motnjo v razvoju ali težjo boleznijo. Sodelavci naših župnijskih Karitas bodo v dneh pred božičem na domu ali v domovih za starejše obiskali in obdarili več kot 3.500 starejših in osamljenih.

V sodelovanju z Zavodom Celeia Celje, RTA agencijo in številnimi donatorji - podjetji in gospodarstveniki, bomo pred prazniki z darilnimi boni za nakupovanje v mestu obdarili 614 socialno šibkih otrok, starejših in posameznikov. Skupna vrednost podarjenih bonov znaša 21.270 EUR.

Ob Miklavžu smo pričeli z akcijo Nasmeh upanju, v kateri zbiramo sredstva za nadaljnjo pomoč socialno ogroženim in dolgotrajno bolnim otrokom. Vsi, ki bi želeli prispevati, lahko pošljejo SMS s ključno besedo SOLIDAREN ali SOLIDAREN5 na 1919 in darujejo 1 € oz. 5 € za pomoč otrokom v stiski. Hvala. 

 

Matej Pirnat, generalni tajnik
Rok Metličar, predsednik

Dodatne informacije in pojasnila: Marjeta Šumej, GSM: 051 658 133, e-mail: [email protected]