Imenovan novi tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference

28.8.2018 Medij, SŠK
Dr. David Kraner - Foto: SŠK Dr. David Kraner - Foto: SŠK

28. avgusta 2018 je nastopil službo tiskovnega predstavnika Slovenske škofovske konference dr. David Kraner.

David Kraner se je rodil 20. avgusta 1980 v Murski Soboti, duhovniško posvečenje pa je prejel 29. junija 2006 v murskosoboški stolnici.

Od leta 2006 do 2009 je služboval kot kaplan v stolni župniji sv. Danijela v Celju, med letoma 2009 in 2011 je opravljal magistrski študij na Pontificia Università Lateranense ter dosegel magisteriji s pastoralne teologije, področje teološka komunikacija z naslovom Krizno komuniciranje v katoliški Cerkvi - Primer v poloma v mariborski škofij. Med letoma 2011 in 2017 je študiral na na Università Pontificia Salesiana, kjer je dosegel magisterij iz znanosti družbene komunikacije / licenza in Scienze della Comunicazione Sociale z naslovom Družba v mreži. Decentralizirana moč Società in rete. Il potere decentralizzato. Na isti univerzi je dosegel doktorat iz znanosti družbene komunikacije z naslovom Socialne reprezentacije Katoliške Cerkve na Slovenskem. Koncepti, drže in vpliv medijev, zaznani s strani publike La rappresentazione sociale della Chiesa Cattolica in Slovenia. Dimensioni concettuali, atteggiamenti e influenza dei media percepita da parte del pubblico. 2. februarja 2017 je uspešno opravil zagovor in obrambo doktorata.

Dr. Kraner je postulator za Božjega služabnika Danijela Halasa od februarja 2017 na rimski ravni ter od novembra 2017 je asistent na Telološki fakulteti Univerze v Ljubljani.

Dr. Davidu Kranerju iskreno čestitamo in mu želimo obilo blagoslova pri delu.

 

Dr. Tadej Strehovec
Generalni tajnik SŠK