Glasbeni pozdrav Mariji

3.12.2017 ob 19:00 Celje Dom sv. Jožef, Koncert
Vabljeni na glasbeni recital posvečen Mariji Vabljeni na glasbeni recital posvečen Mariji

Dom sv. Jožef Celje vabi na glasbeni recital: Ave Maria ali Zdrava Marija, ki bo v nedeljo, 3. decembra, ob 19. uri, v cerkvi Sv. Jožefa Celje.

Gre za eno najstarejših in najpomembnejših krščanskih molitev, več stoletij pa navdihuje tudi znamenite svetovne skladatelje, ki so ob tej molitvi ustvarili svoje najžlahtnejše in najlepše melodije. Jagodni izbor slednjih nam bosta pripravila mlada glasbenika.

Nastopila bosta Miha Firšt, kontrabas in Mihael Strniša, orgle.

Vstop prost – vabljeni!

Miha Firšt je študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani in Univerzi za umetnost v Gradcu. Je član Salzburške filharmonije in Ljubljanskih solistov, sodeluje pa tudi z orkestri kot so Berlinski Simfoniki,  orkester SNG Opera in balet Ljubljana, RTV Slovenija in drugimi. Z več orkestri je nastopil tudi kot solist ter prejel prvo nagrado na državnem tekmovanju Temsig.  Kot komorni glasbenik med drugim sodeluje z Matetom Bekavcem, Ireno Grafenauer, Boženo Angelovo, Sergiom Azzolinijem in Jako Stadlerjem, zasedbami Slowind, MD7 in kvartetom Accademia, že deset let deluje v tango kvintetu Gamma, sodobni glasbi pa se posveča kot član zasedbe Ensemble Janus Atelier. Poučuje na glasbenih šolah v Celju in Slovenskih Konjicah.

Mihael Strniša je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, zdaj pa nadaljuje študij harmonike in opernega petja na Deželnem konservatoriju v Celovcu. Vsestranski glasbeni umetnik, tudi član znane vokalne zasedbe Oktet9, se v zadnjem času profilira kot operni pevec in uspešno izvaja zahtevne vloge po različnih avstrijskih glasbenih gledališčih ter redno nastopa kot solist z orkestri. Kot harmonikar nastopa kot solist in komorni glasbenik, že od leta 2008 tudi s tango kvintetom Gamma. Igranja na orgle se je izučil v orglarski šoli Sv. Jožefa v Celju, največkrat pa nastopa v domači radeški župniji. Harmoniko poučuje na glasbeni šoli Laško-Radeče.