Gala koncert Radia Ognjišče 2017

28.11.2017 Ljubljana Glasba, Kultura, Medij, Radio Ognjišče

Radio Ognjišče bo v mesecu novembru dopolnil 23 let.

Praznovanje je tudi tokrat razdeljeno na Gala koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani, ki bo v nedeljo, 19. novembra 2017, in na sveto mašo, ki bo na dan rojstnega dne, 28. novembra 2017. Sveto mašo bo daroval upokojeni ljubljanski nadškof msgr. ddr. Anton Stres. Po sveti maši bo predstavitev misijonske akcije Dobroti dajemo glas, ki je letos v ospredje postavila Ukrajino in tam delujočih slovenskih misijonarjev. 

Tradicionalni Gala koncert Radia Ognjišče, ki ga prirejajo ob obletnici začetka oddajanja, 28. novembra 1994, bo letos v nedeljo, 19. novembra, ob 15. in 19. uri. Spremljevalni orkester vseh 17 izvajalcev bo Tamburaški orkester KUD Dobreč iz Dragatuša, ki prav letos slavi 20 let svojega dela. V programu bo mogoče slišati slovenske in tuje zimzelene popevke ob spremljavi bisernic, brača, berde, bugarije in drugih inštrumentov. Na 23. gala koncertu bodo nastopili: Anika Horvat, Severa Gjurin, Elda Viler, Zala Smolnikar, Barbara Hrovatin, Petra Stopar, Nuška Drašček, Eva Boto, Manca Hribar, Andreja Zakonjšek Krt, Matjaž Mrak, Marko Vozelj, Andrej Jerman, Isaack Palma, Primož Krt, Tadej Sadar, Marjan Bunič in Vokalna skupina Krila.

28. november 2017
Na rojstni dan radia, v torek, 28. novembra 2017, bo v cerkvi Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani sveta maša, ki jo bo ob 12. uri daroval upokojeni ljubljanski nadškof msgr. ddr. Anton Stres. Po sveti maši bo predstavitev letošnje radijske akcije Dobroti dajemo glas. Sodelavca Jure Sešek in Izidor Šček sta jo oblikovala v Ukrajini. 

In zakaj Ukrajina? Jure pravi: "Že pred letošnjo Pustno sobotno iskrico, ki je mogočno prestopila meje tudi najbolj optimističnih želja, se je z našim glavnim urednikom povezal vrhovni predstojnik Misijonske družbe lazaristov Tomaž Mavrič. Opozoril je na stisko, s katero se srečujejo ubogi v Ukrajini in slovenske sestre, ki jim skušajo pomagati. Odločili smo se, da prihodnji pustni ples z dobrim namenom posvetimo prav Ukrajini in otrokom, ki se v tej veliki državi spopadajo z revščino. Ta sobiva z bleščečim bogastvom, ki se šopiri iz nekaterih velikih mest. Pravijo, da so razlike med tistimi, ki imajo in onimi, ki nimajo, v Ukrajini ogromne in boleče..."


Za predstavnike medijskih hiš je za koncert 19. novembra 2017 potrebna akreditacija na naslov [email protected], saj je vstop v dvorano mogoč zgolj z vstopnicami. 

Besedilo je posredoval Alen Salihović, Informativni program Radia Ognjišče, Štula 23, 1210 Ljubjana Šentvid, tel. 01 292 75 04, e-pošta: [email protected]