Festival "Ritem srca" Radia Ognjišče 2015

15.10.2015 ob 19:30 Ljubljana Mladina, Duhovni program, Glasba
Foto: Radio Ognjišče Foto: Radio Ognjišče

Radio Ognjišče pripravlja v četrtek, 15. oktobra 2015 ob 19.30 v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano festival duhovno ritmične glasbe "Ritem srca", edini tovrstni festival v Sloveniji. Z njim Radio Ognjišče vstopa v praznične dni, saj bo 28. novembra 2015 obeležil 21 let delovanja. Praznovanje bo svoj vrh doseglo z novembrskim Gala koncertom v Cankarjevem domu in s slovesno sveto mašo v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Na festivalu Ritem srca bo mogoče slišati devet novih duhovno ritmičnih skladb.

Svoje nove skladbe bodo predstavili Nessy, Sašo in Robi, skupina Odsev, Blaž Podobnik, Petra Stopar, Rebeka Prelesnik, Ingrid, skupina Pusti sled in Andrej Jerman. Glasbeniki bodo pripravili tudi duhovno glasbeni večer v katerem jih bo spremljal 100 članski mešani pevski zbor Škofijske klasične gimnazije pod vodstvom dirigentke Helen Fojkar Zupančič in spremljevalni bend z Damijanom Pančurjem in Miranom Juvanom.

"Kako naj vas nagovorimo in prepričamo, da je Ritem srca več kot festival? Mogoče bodo bolj močne besede Martine, ki nam je lani, dan po festivalu, poslala prijazno pisemce: „Prejela sem tisto nekaj več, ki mi daje moč pri soočanju z izzivi, ki jih prinaša življenje, vsak dan znova, podarjen od Njega. Potrjena v radosti pričakovanega in velikega večera, sem se prerojena vrnila med svoje domače, zaznamovana z nečim, česar se ne da ubesediti v vsej polnosti. Lepo mi je bilo ob misli, da sem zmogla dovoliti Gospodu, da je vstopil tja, v tisti del mene, kjer ga najbolj potrebujem, v konkretno situacijo odločitve prisluhniti glasu Njegovega Srca, ki vedno prav usmerja. In včeraj me je usmerjal na pot proti Ljubljani ... na Ritem Srca. Bogu hvala. Vse je Dar," je zapisal vodja festivala Ritem srca Tadej Sadar.

Več o festivalu tudi na spletni strani: http://festival.ognjisce.si

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu [email protected] in na telefonski številki 01 292 75 04.