Festival Ritem srca 2017

12.10.2017 ob 19:30 Ljubljana Duhovni program, Glasba, Koncert, Mladina, Radio Ognjišče
Festival Ritem srca 2016 - Foto: Festival Ritem srca Festival Ritem srca 2016 - Foto: Festival Ritem srca

Radio Ognjišče že več let zapored pripravlja in vabi na Festival Ritem srca. Letošnji bo v četrtek, 12. oktobra 2017, ob19.30 v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja v Šentvidu pri Ljubljani.

Na festivalu se bo predstavilo sedem ustvarjalcev z novimi skladbami, ki bodo hkrati izšle na festivalski zgoščenki: Neža in Damjan Pančur, Alex Centa, skupina Odsev, Petra Stopar, Rebeka Bogataj, Marko Nzobandora in skupina Svetnik. Poleg nove glasbe (ta je bila prek natečaja izbrana za letošnji festival) pa bo večer oblikovala tuja in domača sodobna krščanska glasba, ki bo zaživela ob spremljavi festivalskega benda. Na isti dan bo uradno izšla tudi festivalska zgoščenka, ki jo bo na prireditvi mogoče kupiti.

V preteklih letih je vsak festival dal zmagovalko festivala, letos pa so se organizatorji odločili, da festival RITEM SRCA do nadalnjega ne bo tekmovalne narave. S tem bi radi dosegli, da so zmagovalci vsi, ki bodo predstavili nove pesmi. Festival bo s tem dobil tudi bolj združevalno funkcijo. Prav tako se želi dati še več pozornosti spremljevalnemu programu, ki je vsako leto bogatejši in ga sooblikujejo vsi nastopajoči. 

Festival Ritem srca je namenjen prav vsem, ki želijo slišati nove skladbe z duhovno vsebino, slaviti Boga s petjem in plesom ali pa se preprosto medsebojno družiti v prijetnem koncertnem ozračju. 

Radio Ognjišče s Festivalom vstopa v praznične dni, saj bo 28. novembra 2017 obeležil 23 let delovanja. Praznovanje bo svoj vrh doseglo z novembrskim Gala koncertom v Cankarjevem domu (19. november) in s slovesno sveto mašo v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani (28. novembra). 


O festivalu Ritem srca

Prvotna pobuda za festival DRG je prišla iz Maribora, natančneje iz društva Anton Murko in Salezijanskega mladinskega centra Maribor. Ideji so se pridružili tudi pri Radiu Ognjišče. Že drugi festival je potekal pod imenom Ritem Duha, ki je bila izpeljanka iz zmagovalne pesmi Glorie, Ritem srca.

Festival skuša slavilno glasbo še bolj približali malim skupinam, glasbeniki pa se tudi lažje odločijo za sodelovanje.

O tekmovalnosti
V preteklih letih je vsak festival dal zmagovalko festivala, letos pa so se organizatorji odločili, da festival RITEM SRCA do nadalnjega ne bo tekmovalne narave. S tem bi radi dosegli, da so zmagovalci vsi, ki bodo predstavili nove pesmi.

Pogled v zgodovino – pretekli festivali


Dodatne informacije lahko dobite na naslovu [email protected], na telefonski številki 01 292 75 04 ali na [email protected]Festival Ritem srca in Radio Ognjišče.

Za predstavnike medijskih hiš je potrebna najava na naslov [email protected], saj je vstop v dvorano mogoč le z vstopnicami.