Festival krščanskih filmskih ustvarjalcev z naslovom Pogledi 2013

11.3.2013 ob 19:00 Ljubljana Film

V dvorani Antonovega doma na Tržaški cesti 85 na Viču v Ljubljani bo v ponedeljek, 11. in v torek 12. marca 2013, vsakokrat z začetkom ob 19.00, potekal festival krščanskih filmskih ustvarjalcev na velikem platnu z naslovom Pogledi 2013.

Festival je nastal na podlagi lanskoletnega filmskega večera Pogledi treh, na katerem so se s kratkimi filmi predstavili režiserji Matjaž Feguš, David Sipoš in Matías Zemljič. Pogledov je vedno več, zato so se iz spontanega filmskega večera rodili Pogledi v izvedbi skupine 7art in FraTe Film – frančiškanskega kluba za teater in film.

Tokratni festival ne bo imel tekmovalnega značaja. Eden od temeljnih namenov dogodka je ustvarjalcem dati priložnost za predstavitev kratkih ali krajših filmov. Ti so po eni strani lahko verskega značaja, po drugi pa ne vsebujejo eksplicitnih verskih elementov ali tematik, temeljijo pa na krščanskem etosu.

V tokratnem izboru bodo predstavili naslednje avtorje:

Ponedeljek, 11. marec 2013

1. Matic Oblak – kratek dokumentarec z naslovom Kovač.
2. Jože Možina – dokumentarni celovečerec z naslovom Dober prijatelj Pedro Opeka.

Torek, 12. marec 2013

1. David Sipoš – internetna serija Minutka za Sveto pismo.
2. Matjaž Feguš – komična drama Šah mat.
3. V retrospektivi bo na ogled nekaj reklamnih spotov in risank legendarnega avtorja stripov in animiranih filmov Mikija Mustra.

Podrobnejši spored

Po projekcijah bo oba večera ob koncu sledil pogovor z režiserji in nekaterimi njihovimi sodelavci. Moderator bo p. Andraž Arko OFM.


Dodatne informacije so na voljo na spletni povezavi.