Duhovno izpopolnjevanje na Teološki fakulteti UL v akademskem letu 2020/2021

Duhovno izpopolnjevanje na Teološki fakulteti UL je namenjeno vsem, ki si želijo naredi nekaj več za svojo osebnostno in duhovno rast, izkusiti bogastvo dinamike skupnosti, poglobiti teoretično in praktično znanje s področja duhovnosti, usposobiti se za celovitejše in odgovornejše udejanjanje svojega poslanstva v Cerkvi in družbi.

Predmetnik

Predavanja so vsako sredo od 16.30 do 20.45 na Teološki fakulteti v Ljubljani (Poljanska cesta 4). Prvo predavanje bo 7. oktobra 2020.

Prijave: do 7. oktobra 2020


Slušatelji pravijo …

Samo: Program spodbuja raziskovanje …
Ta program se dotika slušateljeve notranjosti in jo razburka, povzroči, da se zgane in zavzame povsem oseben odnos do obravnavanih tem, posameznika spodbuja, da pogumno stopi na pot raziskovalca, se odziva in poda svoje osebno mnenje.«

Blaž: Življenje dobi nove barve …
Ob programu duhovnega izpopolnjevanja pa je življenje dobilo popolnoma nove barve, odnos z Bogom je veliko lepši. Vse bližja mi je misel svetega Pavla: »V Njem živim, se gibljem in sem.« Neverjetno je, da sem z obiskom programa duhovnega izpopolnjevanja toliko časa odlašal. Nikar ne odlašaj tako dolgo, kot sem jaz!

Lucija: Izkustvo skupnosti, ki te vsestransko bogati …
Kolikor starejši človek postaja, toliko bolj se zaveda dragocenosti ljudi, s katerimi deli razumevanje in doživljanje sveta. Študijski kolegi sestavljajo spoštljivo in dialoško odprto skupnost, v kateri potekajo pogovori o raznovrstnih duhovnih vsebinah. V pogovorih zaznavaš različnost vsakega posameznika, pa tudi skupne stvari, ki nas vse povezujejo.

Janez: Program za vse, ki želijo »odriniti na globoko« …
Program je namenjen vsem, ki bi si želeli »odriniti na globoko«, pa tudi tistim, ki iščejo svojo duhovno identiteto. Program ni namenjen samo vernim, temveč tudi nevernim. Prav tako ni namenjen samo tistim, ki so duhovno zreli, temveč tudi tistim, ki so prav na začetku. Ob medsebojni izmenjavi slušateljev in predavateljev lahko duhovno napreduje vsak, ki si tega želi.