Duhovno izpopolnjevanje na Teološki fakulteti 2024/2025

28.8.2024 Ljubjana Teološka fakulteta

Duhovno izpopolnjevanje je celostni študij za življenje, za osebnostno in duhovno zorenje.

Usposablja pa tudi za spremljanje drugih, posameznikov in skupin na njihovi poti življenja.

Predavanja so dve leti ob sredah od 16.30 do 20.45 in se po potrebi izvajajo tudi hibridno.

Več informacij najdete na spletni strani Teološke fakultete ali Duhovno izpopolnjevanje ali [email protected] (+386 1 2325 686) ali p. Ivan Platovnjak ([email protected]; 051 613 373).

Vpis je do 15. septembra 2024 preko spleta, tukaj. Ne odlašajte z vpisom!

Študij se začne s prvo sredo v oktobru 2024.

Duhovno izpopolnjevanje je celostni študij iz življenja za Življenje. Omogoča ne le osebnega študija, temveč tudi globoka duhovna izkustva. Vsak udeleženec lahko tudi izkustveno spozna, kako velik Božji dar je občestvo v Kristusovem Duhu, saj študijsko skupino sestavljajo laiki (poročeni, samski, ovdoveli, ločeni, katehistinje/katehisti, različni sodelavci v župniji, člani različnih duhovnih skupin …), duhovniki ter redovnice in redovniki.

Po tem programu vsak kristjan postane bolj v polnosti kristjan in opolnomočen v svojem poklicu: bolj človek, ženska/moški, sestra/brat, žena/mož, mati/oče, spremljevalka/ spremljevalec, sodelavec/sodelavka, voditeljica/voditelj ...

Študij je zastavljen celostno. Obsega deset predmetov (40 ECTS): posebne teme v duhovnosti današnjega časa (45 ur); duhovnost v Svetem pismu in cerkvenih očetih (60 ur); liturgična, prostorska in telesna duhovnost (60 ur); duhovna gibanja v zgodovini Cerkve (30 ur); glavne teme duhovnosti pravoslavnih in protestantskih cerkva (30 ur); duhovnost verstev in sodobnega sveta (30 ur); duhovnost duhovnikov, posvečenih oseb in krščanskih laikov (30 ur); duhovnost v literaturi, glasbi in filmu (30 ur); celostna vzgoja in psiho-duhovna rast (60 ur); praktično uvajanje v duhovnost (70 ur). 

Program se izvaja na Teološki fakulteti v Ljubljani, Poljanska cesta 4. V njem sodeluje dvanajst profesoric in profesorjev Teološke fakultete. V vsakem študijskem letu sta po dogovoru z udeleženci dva duhovna vikenda.

Več o tem programu lahko zveste v pogovorni oddaji na Exodusu, tukaj.

»Neverjetno je, da sem z obiskom programa duhovnega izpopolnjevanja toliko časa odlašal. Nikar ne odlašaj tako dolgo, kot sem jaz! Program priporočam tudi poročenim, saj bogati zorenje in je dobra popotnica v zrela leta.« (Blaž Knez)

 

Pripravil p. Ivan Platovnjak,
skrbnik študijskega programa