Duhovne vaje: srečanje izkušnja Boga - Ob poslušanju Božje besede in v molitvi iščemo Božje obličje

25.6.2023 Kančevci Duhovne vaje, Duhovni program, Molitev

Od 25. do 30. junija 2023 bodo v Kančevcih potekale duhovne vaje pod geslom srečanje izkušnja Boga - Ob poslušanju Božje besede in v molitvi iščemo Božje obličje. Voditelj bo kapucin br. Štefan Kožuh v sodelovanju z voditelji Delavnic molitve in življenja.

Začetnik Srečanj »Izkušnja Boga«, kapucinski brat Ignacio Larrañaga, si je celo življenje prizadeval, da bi ljudem pomagal (do)živeti izkušnjo Božje bližine. Ta spreminja človeka, da postaja njegovo življenje vedno bolj podobno Jezusovemu. Pridobimo njegove življenjske lastnosti, kot so potrpežljivost, razumevanje, blagost, dobrota, moč in ljubezen.

Srečanje prebudi žejo po Bogu in jo poteši. V intenzivni izkušnji Božje ljubezni, vere in izročitve človek sprejme zakone človeške omejenosti in negotovosti, kar vodi v postopno osvoboditev od tesnobe, strahov, žalosti, občutkov krivde in skrbi. Rezultat je velik mir.

Srečanje Izkušnja Boga je preplet nagovorov in praktičnega dela. Udeleženci postanejo Jezusovi prijatelji in učenci ter se vrnejo na svoje domove kot nove, močne in vesele osebe.

Program poteka v tišini, ki je nujna za globoko intimnost z Bogom, v kateri in preko katere začne človek premagovati težave življenja. Dnevno je v program vključeno tudi skupno obhajanje evharistije.

Program je primeren za odrasle in mlade od 20. leta starosti naprej.

"Prosite, vztrajajte, kličite, trkajte. Vrata se bodo odprla. Našli boste, kar iščete, dobili boste, kar potrebujete."(Ignacio Larrañaga)

Prijave in podrobnejše informacije:
DDK – Dom duhovnosti Kančevci
Kančevci 38, 9206 Križevci v Prekmurju
e-pošta: [email protected]
tel.: 02 / 554 11 38; 041 / 840 897

Lepo prosimo, da se prijavljate predvsem pisno, po internetu: www.kapucini.si, Dom duhovnosti Kančevci, ali po e-pošti.

ZGIBANKA