Dobrodelna akcija »Vincencijev koledar 2017/18«

6.9.2017 Akcija, Solidarnost

V naslednjih nedeljah bodo marsikatere slovenske župnije sodelovale pri dobrodelni akciji »Vincencijev koledar 2017/18«.

Župnije bodo namreč obiskali člani Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, ki so že sedmo leto zapored pripravili Vincencijev koledar, tokrat na temo DOM, KI GA USTVARJA KULTURNA DEDIŠČINA. Gre za stenski koledar, ki velja od septembra 2017 do decembra 2018, krasijo pa ga fotografije, ki prikazujejo dom kot prostor srečevanja, druženja in povezovanja. Zbrana sredstva bodo letos namenjena nakupu in prenovi stanovanja za družino brez doma.

S pomočjo Vincencijevega koledarja skušajo člani društva uresničevati projekte, ki se kažejo kot odgovor na stisko, vendar pa jih brez angažiranja tolikih prostovoljcev in dobre volje ljudi ne bi mogli izpeljati. Prispevki, zbrani v preteklih letih, so omogočili nakup opreme za mizarsko delavnico, ureditev doma za tri brezdomce ter nakup in obnovo stanovanja za družino z majhnimi otroki.

Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote je sicer humanitarna organizacija, ki deluje na področju brezdomstva, mladinske in družinske pastorale, programov varstva, učne pomoči in ustvarjalnih delavnic za otroke. S svojimi dejavnostmi, ki potekajo pretežno v Ljubljani in na Mirenskem Gradu (Goriška), želi ponuditi košček doma tistim, ki so ga zaradi različnih razlogov izgubili.

Več informacij o delu društva najdete na www.drustvo-vzd.si.

Nov Vincencijev koledar lahko naročite tudi po elektronski pošti ([email protected]) ali po telefonu (041 286 454).