Dobrodelna akcija Slovenske karitas z naslovom Pokloni zvezek – 2012

7.5.2012 Slovenija Akcija, Karitas
Dobrodelna akcija Pokloni zvezek 2012 Dobrodelna akcija Pokloni zvezek 2012

Na Slovenski karitas že četrto leto pričenjajo z dobrodelno akcijo z naslovom Pokloni zvezek, s katero želijo zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene šolarje in hkrati otroke spodbuditi k solidarnosti do sovrstnikov. Akcija zbiranja zvezkov bo potekala od ponedeljka, 7. maja do petka, 1. junija 2012.

Na Karitas so se v lanskem letu obrnile številne družine, ki potrebujejo pomoč tudi pri nakupu šolskih potrebščin. Tako je v lanskem letu po Sloveniji več kot 10.000 osnovnošolcev, kar je za dobrih 400 razredov učencev, prejelo večjo pomoč v obliki šolskih potrebščin. Tudi letos številne družine prosijo za pomoč. Še posebej tiste, ki so prizadete zaradi brezposelnosti staršev, bolezni in drugih težkih okoliščin.

Otroke in njihove starše prosijo, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo pomoč. Zvezke zbirajo po slovenskih vrtcih in osnovnih šolah za več kot 10.000 otrok, ki jim Karitas vsako leto pomaga s šolskimi potrebščinami.

Na več kot 220 vrtcev in osnovnih šol, ki so se prijavili k sodelovanju, so že poslali gradivo za izvedbo dobrodelne akcije Pokloni zvezek. K plakatu so priložili zgoščenko z desetminutnim filmom, ki je namenjen predstavitvi akcije in krajšim filmom, ki predstavlja delo Karitas. Sodelujoči otroci bodo prejeli posebno razglednico, ki jo bodo odnesli domov. Na zadnjo stran razglednice lahko zapišejo misel, pozdrav ali narišejo risbo za skritega prijatelja, ki bo prejel njihov zvezek. Razglednico bodo nato vložili v darovani zvezek in ga oddali na zbirno mesto v vrtcu ali šoli. Otroci, ki bodo zvezek prejeli, bodo gotovo veseli sporočila sovrstnikov.

Misel dečka, ki je sodeloval v akciji Pokloni zvezek: »Živijo! Vesel sem, da lahko podarim zvezek. Naj te nasmešek »Puja« razigrano vodi po tem zvezku, ko se bodo vanj vpisovale nove črke, številke in učenosti. Velik koš znanja ti želim!«

Vrtci in osnovne šole, ki še želijo sodelovati v dobrodelni akciji, se lahko prijavijo po elektronski pošti na naslov: [email protected] ali pokličejo po telefonu na GSM: 031/228–726.


Celotna gradiva za akcijo Poklon zvezek so dostopna na spletni strani www.karitas.si/zvezek.


Besedilo je pripravil generalni tajnik Slovenske karitas Imre Jerebic.