Delovni tabor Streha nad glavo

16.7.2013 ob 10:00 Slovenija, Bosna in Hercegovina Karitas
Streha nad glavo - Delovni tabor prostovoljcev Škofijske karitas Koper in Škofijske gimnazije Vipava - Foto Škofijska karitas Koper Streha nad glavo - Delovni tabor prostovoljcev Škofijske karitas Koper in Škofijske gimnazije Vipava - Foto Škofijska karitas Koper

Škofijska karitas Koper in Škofijska gimnazija Vipava (ŠGV) bosta tudi letos od torka, 16. do sobote, 27. julija 2013, organizirali delovni tabor v Bosni z naslovom Streha nad glavo. Prostovoljci bodo s sredstvi zbranimi v akciji Ne pozabimo, pomagali pri gradnji hiše mladi družini Josič.

V družini sta oče in mati z dvema otrokoma. Oče je pleskar, vendar brez redne zaposlitve, mama je čistilka v vrtcu. Stanujejo kot podnajemniki, večkrat so zamenjali bivališče, ker so najemodajalci oddali stanovanje najboljšemu ponudniku. Pred kratkim so dobili v dar parcelo v Stranjanima blizu Banja Luke, kjer bodo zgradili majhno hiško, delno iz sredstev in pomoči Karitas, ostalo bo lastno delo.

Škofijska karitas Koper je pobratena s Škofijsko karitas Banja Luka, zato se vsako leto sredstva, ki se zberejo v postni akciji Ne pozabimo namenijo eni ali več družinam v stiski na njihovem območju. Z zbranimi sredstvi se kupi gradbeni materiali, s katerim mladi, večinoma dijaki ŠGV, pomagajo do strehe nad glavo družini, ki jo na njihovem terenu izbere Škofijska karitas Banja Luka. Letos je to že 12. delovni tabor, udeležuje se ga 9 dijakov ŠGV, zidarski mojster in še nekaj odraslih prostovoljcev ob spremljanju predstavnice gimnazije Polone Strnad in ravnatelja Škofijske karitas Mateja Kobala.

Poleg pomoči iz akcije Streha nad glavo se izvaja tudi program pomoči otrokom, saj je 76 banjaluških otrok vključenih v Posvojitev na razdaljo, kar pomeni 300 EUR letno pomoči posameznemu otroku.


 

Besedilo je pripravila namestnica ravnatelja Škofijske karitas Koper Jožica Ličen, za dodatne informacije pa je na voljo ravnatelj Škofijske karitas Koper Matej Kobal, GSM: 041/655–961.