Br. Mauro Jöhri ponovno izvoljen za generalnega ministra reda manjših bratov kapucinov

27.8.2012 Rim Redovništvo
Generalni minister reda manjših bratov kapucinov br. Mauro Jöhri Generalni minister reda manjših bratov kapucinov br. Mauro Jöhri

V ponedeljek 27. avgusta 2012, je bil na 84. generalnem kapitlju v Rimu za generalnega ministra reda manjših bratov kapucinov ponovno izvoljen br. Mauro Jöhri iz Švice. V prvem glasovanju je prejel 147 od 169 glasov.

Pred volitvami so se bratje zbrali v cerkvi, prisluhnili Božji besedi in zapisu Tomaža Čelanskega (prvega življenjepisca sv. Frančiška) o tem, kaj sv. Frančišek pravi, kakšen naj bo generalni minister. Molili so za razsvetljenje Svetega Duha in se v procesiji podali v dvorano, kjer so potekale volitve. Po izvolitvi, ki so jo naznanili zvonovi, so bratje posamič pristopili k br. Mauru, mu čestitali, potrdili svojo pokorščino in obljubili nadaljnje sodelovanje. Visoko število glasov v prvem krogu kaže na edinost reda, ki se odraža sedaj tudi pri ozračju veselja, ki ga je prinesla izvolitev.

Br. Mauro Jöhri prihaja iz švicarske province, rojen je bil v Biviu (kanton Grisons) 1. septembra 1947. V red je vstopil leta 1964, v duhovnika pa je bil posvečen leta 1972. Študiral je v Solothurnu, Fribourgu, Tübingenu in Lucernu, kjer je tudi doktoriral z disertacijo o Hansu Ursu von Balthasarju. Poučeval je dogmatično in fundamentalno teologijo ter bil profesor teologije na univerzi v Luganu. Leta 1995 je postal provincialni minister švicarske province, leta 2006 pa je bil prvič izvoljen za generalnega ministra reda manjših bratov kapucinov.


Besedilo je posredoval br. Matej Nastran.

Dodatne informacije so na voljo na spletnih straneh http://www.kapucini.si/ ali na http://www.capitulum2012.info.