Advent pri uršulinkah

12.12.2017 ob 17:30 Ljubljana Advent, Umetnost, Koncert, Razstava

V sklopu Advent pri uršulinkah se bodo odvijale tri prireditve: fotografska razstava, ogled filmov in koncertu študentk Akademije za glasbo v Ljubljani.

Ogledali si boste lahko razstavo čudovitih gorskih pejsažov večkrat nagrajenega fotografa Jošta Gantarja, pogledali tri kratke filme Davida Sipoša in prisluhnili živi glasbi v izvedbi študentk Akademije za glasbo v Ljubljani, ki stanujejo v našem Študentskem domu Uršula ter drugih glasbenikov. Na malem adventnem sejmu se boste lahko pogreli, posladkali ali kupili drobno darilo za svoje najdražje.

Advent pri uršulinkah se bo odvijal vsak dan od torka, 12. decembra, do četrtka, 21. decembra 2017, med 16. in 19. uro, v prostorih Uršulinskega kulturnega centra (vhod pod Arkadami na Slovenski cesti 23). Na otvoritvi Adventa pri uršulinkah, v torek, 12. decembra, bo ob 17.30 uri nastopil Deški zbor Schellenburg.

V sredo, 20. decembra, bo poleg tega še 3. koncert Sakralnega abonmaja ob 19.30, na katerem bo nastopil Zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, pod vodstvom zborovodje Ambroža Čopija.

Advent pri uršulinkah se bo iztekel s sklepom pete osemdnevnice, ki bo od 17. decembra dalje pri večerni maši ob 18h, v cerkvi Sv. Trojice.