630 mladih prostovoljcev na 6 srečanjih animatorjev Oratorija

21.3.2015 Cerkev na Slovenskem Mladina

 

21. marca se je v Veržeju odvilo še zadnje od šestih pomladanskih srečanj animatorjev Oratorija. Potekala so še v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Celju in Vipavi. Odziva animatorjev smo zelo veseli, saj se je srečanj skupno udeležilo kar 630 animatorjev iz cele Slovenije.

Srečanja so bila sestavljena iz različnih dejavnosti, ki so mlade animatorje med seboj povezale, jih navdušile in jim predstavile glavne poudarke letošnjega Oratorija. Tako so spoznali glavnega junaka - Dominika Savia, vrednote in himno letošnjega leta ter se udeležili izobraževalnih, strokovnih in ustvarjalnih delavnic, preko katerih so odkrivali skrivnosti letošnjega Oratorija ter bolje spoznavali animatorsko prostovoljstvo.

Prav tako so lahko animatorji na srečanjih prevzeli gradivo za letošnje leto ter med seboj izmenjali izkušnje in dobre prakse, ki bodo obogatile njihove oratorijske programe.

Oratorij je počitniški program za otroke, ki ga izvajajo mladi prostovoljci - animatorji. Po koordinacijo Oratorija Slovenija se izvaja že v več kot 250 krajih od Kopra do Lendave, na njem pa sodeluje več kot 15.000 otrok in 4.000 animatorjev. Več o Oratoriju si lahko preberete na spletni strani www.oratorij.net