40. obletnica smrti Božje služabnice Claire de Castelbajac

22.1.2015 ob 19:00 Duhovno središče sv. Jožefa Ljubljana, Marijina kapela Knjižne novosti, Mladi
naslovnica knjige Ustvarjena za srečo naslovnica knjige Ustvarjena za srečo

V četrtek, 22. januarja, mineva točno 40 let, odkar je k nebeškemu Očetu odšla Božje služabnica Claire de Castelbajac, mlada pričevalka Božjega veselja. Slovenci so jo lahko spoznali predvsem po prvi izdaji knjige Ustvarjena za srečo (Družina 2004). V letih po izidu knjige je njeno preprosto, a polno življenje nagovorilo številne (predvsem) mlade Slovence in Slovenke. Spoznavajo jo lahko še danes, saj je leta 2011 pri založbi Emanuel izšel ponatis omenjene knjige, ki je še vedno na voljo.

Več o njenem življenju si lahko preberete v prilogi.

Na dan obletnice smrti, 22. januarja, bo v Duhovnem središču svetega Jožefa v Ljubljani "Praznovanje s Claire"Praznovanje se bo začelo s sveto mašo ob 19h v Marijini kapeli, se nadaljevalo s krajšim predstavitveno-pričevanjskim programom po maši in se zaključilo z druženjem v Ksaverjevi dvorani. Vabljeni vsi, ki vas Clairino življenje nagovarja, vsi njeni sedanji in bodoči prijatelji. Vabljeni tudi vsi, ki si želite Claire šele spoznati.

Vsem duhovnikom in pastoralnim delavcem, ki bi želeli v tem letu Claire predstaviti mladim lahko pomagamo z dodatnim gradivom ali gostujočim predavanjem.

Več informacij: [email protected] ali na tel. št. 031 717 822 (Katarina).


Pripete datoteke:

Claire - zivljenjepis-misli-molitev.doc