32. dobrodelni koncert Klic dobrote

23.11.2022 Slovenija Dobrodelnost, Karitas
Foto: Slovenska karitas Foto: Slovenska karitas

Slovenska karitas in RTV Slovenija v sredo, 23. novembra 2022, ob 20.00 pripravljata 32. dobrodelni koncert Klic dobrote za slovenske družine v stiski v Dvorani Golovec v Celju, z neposrednim prenosom na TV SLO 1, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. 

Večina ljudi, ki pride na Karitas, je v veliki stiski: najpogosteje v materialni, velikokrat pa tudi v duhovni, čustveni … Paket pomoči je hkrati tudi vstopnica za odnos, v katerem se lahko celijo rane življenja. Tudi tokrat Slovenska karitas vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek. Ob tem še posebej želi pomagati otrokom in mladim v revnih družinah, ki jih je zaradi negotove zaposlitve, prenizkih dohodkov, nesreč, zadolženosti ali bolezni staršev vse več. Pomanjkanje lahko njihove otroke zaznamuje za vse življenje. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč pri hrani, plačilu položnic, kurjavi in higienskih pripomočkih. Vse dražje osnovne življenjske potrebščine povzročajo dodatne stiske. 

V sredo, 23. novembra, bosta RTV Slovenija in Slovenska karitas skupaj z vami prinašali žarek upanja družinam v stiski. Pripravljamo dobrodelni koncert Klic dobrote, na katerem želimo na odru v Celju skupaj s številnimi glasbeniki, prostovoljci Karitas in vašo dragoceno pomočjo zbrati čim več sredstev. Finančna sredstva, zbrana na dobrodelnem koncertu in spremljajočih akcijah Karitas v mesecu decembru, so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer vsako leto pomagamo več kot 20.000 družinam v stiski. Vrata Karitas so ljudem odprta na 453 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta več kot 9.000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Na posebnih telefonskih številkah 01 472 00 11 bomo na dan dobrodelne akcije med 20. in 22. uro zbirali prispevke za družine. Svoj prispevek pa lahko sporočite tudi preko obrazca na spletni strani www.karitas.si. S pesmijo nas bodo nagovarjali skupina Diamanti, Kvatropirci, Modrijani, Prifarski muzikanti, Žan Serčič, Eva Boto, Nina Pušlar, Marko Vozelj, Neža in Damjan Pančur, Matej Šoklič, Andraž Hribar, Alya in Zbor OŠ Alojzija Šuštarja. 

Z besedo vas bosta nagovarjala Bernarda Žarn in Jure Sešek. Med dobrodelnim koncertom pa bomo večkrat pogledali v Studio 1 v Ljubljano, ker bosta med mladimi prostovoljci Karitas in Slovenskimi skavti voditelja Klara Eva Kukovičič in Žiga Bunič. Prostovoljci Karitas ob večerih obiskujejo trgovske poslovalnice, kjer prevzemajo donirano hrano in jo naslednji dan razdelijo med posameznike in družine v stiski. Voditeljica Jasmina Gregorec Kozole bo obiskala prostovoljce in sodelavce v Nadškofijski Karitas Maribor med večernim pobiranjem hrane in priprave razdeljevanja za naslednji dan. 

Skupaj delajmo za dobro je geslo Tedna Karitas in Klic dobrote je osrednji dogodek tedna, s katerim prinašamo upanje v domove slovenskih družin v stiski. Koncert bo potekal v sredo, 23. novembra, v dvorani Golovec v Celju. V neposrednem prenosu ob 20. uri ga lahko spremljate na 1. programu TV Slovenija, 1. programu Radia Slovenija in Radia Ognjišče ali prek spleta na www.rtvslo.si

Ponovitev dobrodelnega koncerta bo v petek, 25. 11., ob 13.25 na 1. programu TV Slovenija. Prostovoljne denarne prispevke bodo gledalci lahko oddali tudi med ponovitvijo.

Vse možnosti za donacije v okviru dobrodelnega koncerta Klic dobrote:

  • na posebni telefonski številki 01 472 00 11 na dan dobrodelnega koncerta v sredo, 23. 11. 2022, med 20. in 22. uro;
  • ves čas preko spletnega obrazca na www.karitas.si;
  • v času ponovitve dobrodelnega koncerta v petek, 25. 11., med 13.25 in 15.25;
  • na telefonski številki 01 300 56 60 vse do konca decembra zbiramo sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski;
  • z nakazilom na TRR: 

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR : SI56 02140-0015556761
Namen: Klic dobrote – pomoč družinam
Sklic: SI00 3514
Koda namena: CHAR

 

Peter Tomažič,
generalni tajnik Slovenske karitas