23. dobrodelni koncert Klic dobrote

27.11.2013 ob 20:05 Celje Karitas
Klic dobrote 2012 - Foto Slovenska Karitas Klic dobrote 2012 - Foto Slovenska Karitas

 

Slovenska karitas skupaj z RTV Slovenija prireja 23. tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo v sredo, 27. novembra 2013, ob 20.05 v Dvorani Golovec v Celju. Koncert bodo prenašali TV Slovenija, Radio Slovenija I. program in Radio Ognjišče. Geslo letošnjega Tedna Karitas in koncerta je Verjamem vate.

Koncerta se bosta udeležila predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor, ki bo s svojim pozdravom nagovorim zbrane, na povabilo pa se je odzval tudi predsednik Ustavnega sodišča RS mag. Miroslav Mozetič. Med koncertom bo imel nagovor upokojeni koprski škof msgr. Metod Pirih, predsednik Slovenske karitas. V letu aktivnega državljanstva prostovoljci in vsi državljani skupaj gradijo prihodnost, skupaj si pomagajo in iščejo najboljše v nas in drugih.

Prireditev v dvorano vsako leto privabi številne obiskovalce, ki pomagajo Karitas zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Številni nastopajoči glasbeniki, pevci, zbori, plesalci in drugi umetniki bodo tudi letos s svojim nastopom nagovorili slovensko javnost. Trkali bodo na dobroto src in pozivali k pomoči družinam v stiski. Nastopili bodo: Severa Gjurin, Gal Gjurin, Tinkara Kovač, Ansambel Saša Avsenika, Modrijani, Alfi Nipič, Antonio Tkalec, Petra Gorše, Sandra Harb, Otroški in mladinski zbor OŠ Alojzija Šuštarja ter Gregor Čušin. Koncert bosta povezovala Mateja Feltrin Novljan in Rok Kužel, scenarij je pripravil Tadej Sadar, režiral pa bo Tomaž Švigelj.

V času koncerta se lahko gledalci ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem sredstev aktivno vključijo v akcijo. V letu 2012 se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 168.000 EUR, v letu 2011 pa 131.000 EUR. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote pomoč vsako leto prejme preko več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji. Prošnja organizatorjem gre vsem ljudem dobrega srca, da skupaj pomagajo, saj je letos zaradi vse večjega števila stisk, kriza še toliko večja. V letu aktivnega državljanstva se bodo letošnjega Klica dobrote udeležili tudi nekdanji civilni vojaki. Letos namreč mineva 10 let od zaključka omenjenega programa, preko katerega je na Slovenski karitas civilno služenje opravilo preko 800 civilnih vojakov.


 

Več informacij o koncertu dobite na sedežu Slovenske karitas na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani, tel. 01/300–59–60 ali po e-pošti na naslovu: [email protected]. Vsi, ki bi želeli neposredno poročati iz dobrodelnega koncerta, se lahko obrnejo na Mojco Kepic, GSM: 031/228-726.