13. pustna sobotna iskrica Radia Ognjišče

Približuje se pustna sobota, z njo pa tudi letos prihaja Pustna sobotna iskrica, dobrodelna akcija Radia Ognjišče. Pustno rajanje bo v soboto, 14. februarja, že trinajsto po vrsti. Lepa tradicija s ponosom kaže na projekte, ki jih je podprla, dobroto poslušalcev in uspehe, ki so rodili lepe sadove.

Pustna sobotna iskrica znova odhaja v misijone. Na misijonu, na katerem deluje slovenski misijonar Jani Mesec, bi radi zgradili šolo. Radio Ognjišče se namreč skupaj z Misijonskim središčem Slovenije zaveda, da brez znanja ni napredka, brez šolske stavbe pa je znanje veliko težje podajati otrokom.

"Delujem na jugovzhodu Madagaskarja, na območju, kjer smo slovenski misijonarji prisotni že štirideset let. Na tem misijonu sem štiri leta in trenutno imamo v vrtcu več kot sto otrok. Zavedamo se, da je prav, da otroci svojo pot nadaljujejo v osnovni šoli, in radi bi jim omogočili spodobne prostore. Hvaležen sem Bogu, da so naše potrebe in vaša pripravljenost našle skupno pot. V naših razredih je tudi do 50 otrok, zato bomo gradili kar veliko šolo. Zaenkrat načrtujemo enonadstropno stavbo s šestimi učilnicami," je povedal misijonar Mesec.

Po njegovih besedah se misijonarji s svojimi željami obračajo na Misijonsko središče Slovenije. "Zavedamo se, da so potrebe velike in raznolike, vemo tudi, da je pomoč pogosto potrebna tudi doma. Pa vendar smo vedno znova presenečeni nad odprtim srcem slovenskega človeka. Pustna sobotna iskrica je v misijonskem svetu že nekajkrat pokazala, kako dobri so poslušalci Radia Ognjišče, in vesel sem, da bodo to dobroto letos lahko spoznali naši ljudje," je dejal Mesec.

V upanju, da bo Jani Mesec imel lepo priložnost zahvaliti se tudi po letošnji Pustni sobotni iskrici, vas vabimo, da se pridružite dobremu delu. Na pustno soboto, 14. februarja, ob 12. uri. V telovadnici OŠ Alojzija Šuštarja bodo zbrane zabavali Čarovnik Grega in Kranjci (Trio Kranjc).

 

Uspehi akcije v preteklosti

Z darovi poslušalcev in obiskovalcev Pustne iskrice so v preteklosti zgradili šoli v Kambodži, z rižem skušali omiliti lakoto v Afriki, kupili buldožer, ki še danes ravna poti na Madagaskarju, čolne, ki vozijo otroke po Amazonki … Potrebe bo pomoči so tudi doma, zato so pred leti s pomočjo pustnih darov in Radia Ognjišče opremili sobo za umirjanje v bolnišnici za otroke na Stari gori pri Gorici, kupili opremo za Therasuit terapijo v osnovni šoli s prilagojenim programom v Mariboru ter pomagali pri nakupu mleka Slovenski Karitas.

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu [email protected] ter na telefonski številki 01 292 75 04.