10 let kateheze Dobrega pastirja v Sloveniji

10.11.2012 Ljubljana Izobraževanje , Kateheza
Foto - Uršulinski zavod Foto - Uršulinski zavod

V prostorih Uršulinskega zavoda na Plečnikovem trgu 2 a v Ljubljani bo v soboto, 10. novembra 2012, od 9.00 dalje potekalo praznovanje 10. obletnice kateheze Dobrega pastirja (KDP) v Sloveniji.

Dogodek bodo obeležili s predavanjem z naslovom Jaz sem vrata; kako pomagati otrokom, da sprejmejo dar vere, ki ga bo ob 9.30 imela ga. Debora Delano de Presser-Velder, zastopnica v Konziliju mednarodnega združenja KDP, odgovorna za Slovenijo. Po predavanju bo ob 10.45 sledilo delo v skupinah, ob 12.00 pa bo v župnijski cerkvi Sv. Trojice zahvalna maša.

Kateheza Dobrega pastirja je program verskega poglabljanja za otroke stare od 3 do 12 let. Temelji na pedagogiki montessori in želi ustvarjati ter spodbujati izročilo prostora, imenovanega atrij, v katerem tako otroci kot katehist poslušajo, poglabljajo in praznujejo bistvene skrivnosti krščanske vere, ki se razodevajo v Svetem pismu in pri bogoslužju.

Zloženka


Dodatne informacije dobite v Uršulinskem zavodu na ulici Josipine Turnograjske 8 v Ljubljani, e-naslov: [email protected].