3. vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov

14.3.2020 Maribor Duhovni program

V soboto, 14. marca, od 8.30 do 17.00 bo v prostorih Škofijske gimnazije A. M. Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru potekalo 3. vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov.

Zbrali se bodo ob naslovu »Moškega in žensko ju je ustvaril«. Ob 9.30 uri bo somaševanje vodil mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl.

Sledilo bo predavanje in pričevanje dr. Andreja Perka in njegove soproge Verene. O temi predavanja se bodo možje pred kosilom pogovorili v malih skupinah. Po kosilu sledi okrogla miza ob isti temi. Sodelovali bodo trije gostje. Srečanje bodo zaključili s skupno molitvijo in blagoslovom ob 17.00. 

Iz Ljubljane bo na razpolago tudi avtobusni prevoz. 

Prijave za srečanje sprejemajo na spletni strani moskaduhovnost.si.(https://forms.gle/HPbazuTMRTXP47Nh6).

Srečanje je sad dvanajstletnega dela za može iz katerega je nastalo po Sloveniji že osemnajst skupin, ki delajo po metodi duhovnega pogovora. Sedem skupin dela po metodi don Trurbitta, vsaj pet pa je samoniklih in jih tudi podpirajo sobratje duhovniki. Začeli so z odmikom za moške. Možje so tam dali pobudo za mesečna srečanja pri katerih je lahko, če želi, navzoč tudi župnik ali drug duhovnik. So dejavni na področju družine, Cerkve in družbe. Navdihuje jih povabilo papeža Frančiška, da gredo med ljudi in jih vabimo v Božjo družino. Posebno nalogo vidijo v vzajemni krepitvi bratstva, sinovstva in očetovstva. Družine in družba potrebujejo pogumne in odgovorne očete. Može, ki znajo drug drugemu pomagati živeti novozavezno moškost: "To je moje telo, ki se daje za vas!"